BLOGSGKYARDIM

İşsizlik Maaşına İcra Gelir Mi?

İşsizlik Maaşına İcra Gelir Mi?

İşsizlik aylığı, çeşitli nedenlerle işinden ayrılan ve kriterlere uyanların Sosyal Güvenlik Kurumu ödeneğidir. Kişi yeni bir iş bulana ve en azından ihtiyaçlarını karşılayana kadar hayatına devam edebildiğinde ödenir. İşsizlik aylığı alabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekirken, bu maaş sadece geçicidir. İşsizlik ödeneğinin miktarı ve süresi, çalışanın sahip olduğu sigorta primi gün sayısına göre değişir.

Ancak beklenmedik bir şekilde işsiz kalan kişiler, işsizlik maaşlarının belirli borçlar nedeniyle rehin verilip verilmediğinin cevabını araştırıyor. Sonuç olarak, birçok farklı yerde, özellikle de bankaya borcu olanlar, işsiz kaldıklarında idari gelir riski altında olabilirler.

İşsizlik Maaşında İcralık Durum Olur mu?

Asgari ücretliler, sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak, yönetmelikler çerçevesinde belirli bir süre işsizlik ödeneği alabilirler. İşsizlik parası, kişinin sahip olduğu prim günlerinin sayısına bağlıdır. Bu süre içinde iş aramaya devam edenlerin de hayatlarını desteklemek için asgari bir miktarı vardır. Birikmiş borca ​​rağmen işsiz kalanlar, işsizlik maaşı için yönetimsel bir gelir olup olmadığı sorusunun cevabını arıyorlar.

Kanuna göre işsizlik aylığı almak mümkün değil. Bankaya veya başka bir yerde borcu olanların asgari ücretle çalıştırılması durumunda maaşlarının bir kısmı ödenebilir. Ancak işsizlik yardımlarıyla ilgili olarak bu durum temelden değişiyor. Aslında, emekli maaşlarına ilişkin haciz ve icra usullerinin uygulanması, son mevzuatla kaldırılmıştır.

İşsizlik parasını nasıl alırım?

İşsizlik parası tahsil edilemez. Normal şartlar altında asgari ücretle çalışanların maaşlarının bir kısmı hariç tutulabilir. Ancak bu durumda haciz maaşın üçte birini geçemez. Bir çalışanın dışlanabilmesi için sigorta priminin ödenmeye devam etmesi gerekir. Başka bir deyişle, çalışanın haciz davası açabilmesi için düzenli olması gerekir. Ancak, işsizlik yardımları açısından istikrarlı bir gelir yok. Adından da anlaşılacağı gibi işten çıkarılmış veya işten çıkarılmış kişilere işsizlik ödeneği ödenir. Belirli bir süre için verilen bu maaşa haciz konulamaz. Ayrıca asgari ücretle çalışanların maaşlarına hacizler de çalıştıkları kuruma bir yazı ile uygulanmaktadır. Bu durumda çalışanın işi olmadığı için böyle bir kesim yapmak imkansızdır.

İşsizlik parası icralık olur mu_?

Haciz, hukuk büroları tarafından çalışma veya çalışmayan borçların zamanında ödenmemesi durumunda başlatılan işlemlerdir. Ancak haciz başvurusu için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Birçok alıcı, borcu tahsil etmek için çeşitli yöntemler kullanmaktan çekinmez. Bununla birlikte, yasalar borç haklarını da dikkate aldığından, bir takım kurallarla korunmaktadır. Örneğin, borçlunun evinin hayatını etkileyen eşyalara el konulamaz.

Aynı şekilde, borçlunun maaşına haciz verilmesi durumunda, maaşın sadece dörtte biri rehin verilebilir. Borçlu, taksit seçeneği ile borcunu tahsil ederken faiz yüküne maruz kalmaktadır. Çünkü haciz konusu ana para borcu kapanana kadar faiz almaya devam eder. Aynı durum işsizlik yardımları için geçerli değildir. Borçlu bir işsizlik aylığı alırsa, hiçbir alacaklı veya avukat bu maaşı ipotek edemez.

İşsizlik yardımları bloke edilebilir mi?

Tüketicilerle, özellikle banka borcuyla karşı karşıya. Genelde bankaya borcu olanların banka hesaplarında para bloke olabilmektedir. İşsizlik aylığı aynı zamanda bankaya yatırılan bir ücret olduğu için işsizlik aylığından bloke edilip edilemeyeceği sorusu ortaya çıkıyor. İşsizlik parası kanunları, damga vergisi haricinde bu maaştan herhangi bir kesinti yapılmasına izin vermez. Başka bir deyişle, bir bankaya veya başka bir yere borcunuz olsa bile, işsizlik maaşlarınızı dondurmanın veya parayı kesmenin bir yolu yoktur.

İşsizlik Maaşına Kredi Veren Bankalar Var Mı?

Kredi Notu 0 Olanlara Kredi Veren Bankalar ve Şartları

Öğrenciye 5.000 TL Üzerinde Kredi Veren Bankalar

Böyle bir engelle karşılaşırsanız bankanızla iletişime geçerek bloğun kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Başvurunuza rağmen blok kaldırılmazsa bankacılık düzenleme ve denetleme kurumuna şikayette bulunabilirsiniz. Kısa sürede sizin için gerekli adımlar atılacaktır. Ancak bu gibi durumlarda muhatabımızın bir sosyal güvenlik kurumu da olabileceğini unutmayınız. Sonuç olarak SGK işsizlik maaşlarını öder. Maaşınız bloke ise SGK ile iletişime geçebilirsiniz. Engelleme sorunu kısa sürede çözülecek ve maaşınız tekrar kullanılabilir olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı